En het sneeuwde in Rome

En het sneeuwde in Rome
En het sneeuwde in Rome

FLAPTEKST: Een jonge priester vertrekt naar Rome voor een studieopdracht van zijn bisschop. Zijn mentor kijkt niet naar hem om en dus moet hij zelf zijn weg vinden in een stad vol verleidingen. Maar dan is daar zijn docente Italiaans. Zij leert hem een nieuwe taal en laat hem kennismaken met de muziek, de schoonheid, het leven. Er opent zich een wereld die tot dan toe voor hem verborgen is gebleven. En dan is niets meer zeker. Dan blijkt alles mogelijk. Deze onontkoombare liefdesgeschiedenis laat zich lezen als een moderne bildungsroman, een overdonderende zoektocht naar betekenis.

★★★★
In de nieuwe, tintelende roman van deze zwartgallige schrijver valt een jonge priester in Rome van zijn geloof. Dat alles in een soms blijmoedige, dan weer vilein-ironische stijl.

NRC Handelsblad

Recensies


Knack

★★★★★

“… wat deze roman echt grandioos maakt, is die ‘eindeloos ziekelijke associatiedrift van me’, zoals Van Dierendonck zijn meanderende stijl zelf beschrijft. Soms gebeurt er pagina’s lang niets. Je volgt de eindeloos mooi uitgeschreven gedachten van die jonge twijfelende priester en je zit op het puntje van je stoel. Grote klasse….”

Trouw

“… Invoelend, aangrijpend, mooie stijl en verteltrant. (…) Inmiddels lijkt Van Dierendonck me met zijn mooie stijl en verteltrant genoeg ontpriesterd om zich nu aan een wereldse roman te wagen. Ik kijk ernaar uit….”

Flow Magazine

“…De ontluikende liefde levert veel ontroerende scènes op. […] Een boek met een fijne schrijfstijl, dat ook een mooi beeld van Rome geeft…”