En het sneeuwde in Rome

En het sneeuwde in Rome
En het sneeuwde in Rome

Een jonge priester vertrekt naar Rome voor een studieopdracht van zijn bisschop. Zijn mentor kijkt niet naar hem om en dus moet hij zelf zijn weg vinden in een stad vol verleidingen. Maar dan is daar zijn docente Italiaans. Zij leert hem een nieuwe taal en laat hem kennismaken met de muziek, de schoonheid, het leven. Er opent zich een wereld die tot dan toe voor hem verborgen is gebleven. En dan is niets meer zeker. Dan blijkt alles mogelijk. Deze onontkoombare liefdesgeschiedenis laat zich lezen als een moderne bildungsroman, een overdonderende zoektocht naar betekenis.

Recensies


Knack

“…Van Dierendonck schrijft bijzonder sfeervol, met een licht melancholische ondertoon. Heel muzikaal ook, met veel afwisseling in zins– en paragraafopbouw. Hij kan een personage in een paar lijnen neerzetten (…) Maar wat deze roman echt grandioos maakt, is die ‘eindeloos ziekelijke associatiedrift van me’, zoals Van Dierendonck zijn meanderende stijl zelf beschrijft. Soms gebeurt er pagina’s lang niets. Je volgt de eindeloos mooi uitgeschreven gedachten van die jonge twijfelende priester en je zit op het puntje van je stoel. Grote klasse….”

Trouw

“… Invoelend, aangrijpend, mooie stijl en verteltrant. (…) Inmiddels lijkt Van Dierendonck me met zijn mooie stijl en verteltrant genoeg ontpriesterd om zich nu aan een wereldse roman te wagen. Ik kijk ernaar uit….”

Flow Magazine

“…De ontluikende liefde levert veel ontroerende scènes op. […] Een boek met een fijne schrijfstijl, dat ook een mooi beeld van Rome geeft…”