Contact

Het schrijven en lezen van literatuur beschouw ik als mijn belangrijkste werk. Dit is waar ik het liefste mijn energie aan besteed en waar ik denk de grootste maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Literatuur is een laboratorium voor de geest, waar concrete details samenkomen met filosofie, waardoor we de wereld en de ander beter kunnen begrijpen en beleven. Daar ligt de uitdaging.

Dat dit werk nog andere activiteiten met zich meebrengt, had ik niet helemaal voorzien.

 • optreden voor publiek (in het verleden onder andere voor De Wintertuin en De Mus);
 • Columnist (onder andere voor De Wester);
 • Eindredacteur voor de website www.leesliter.nl Daarbij ben ik ook lid van de redactie voor Literair tijdschrift Liter – het papieren blad voor iedereen die literatuur ziet als meer dan enterainment. Diepgang, dat zoeken we;
 • Begeleider en organisator van literaire leeskringen en leesclubs (onder andere voor de Bibliotheek Lingewaard en de Personeelsvereniging van de Radboud Universiteit);
 • Presentatie en organisatie van literaire avonden onder de naam Radboud Reppen en Roeren (voor de Personeelsvereniging van de Radboud Universiteit);
 • Eindredacteur van jubileumboeken of andere papieren uitgaven. Mijn laatste werk betrof het Jubileumboek 50 jaar PV Radboud.

Heb je een interessante klus of opdracht voor me, neem dan gerust contact op.

2 reacties op “Contact”

 1. Werner Scheinhardt

  Beste Stefan,

  Helaas heb ik geen klus of opdracht voor je, maar n.a.v. de uitzending van ‘De Nachtzoen’ gisteravond vroeg ik me af:

  Dat je de God van de RK kerk (en andere kerken) hebt verlaten kan ik me goed voorstellen, want wat jou is overkomen is niet niks. Maar waarom ben je daarna eigenlijk niet de God van de bijbel gaan volgen, zonder de ballast van alle toegevoegde menselijke en kerkelijke tradities?

  Je kent ongetwijfeld de discussie in Marcus 7:1-13. Het einde ervan geeft wel aan dat je heel wat meer begrip van die God kunt verwachten dan van religieuze instituties/leiders met (misplaatste) eerbied voor tradities, want Jezus zegt daar:

  “… en zo maakt u Gods Woord krachteloos door uw overlevering die u overgeleverd hebt; en veel van dergelijke dingen doet u.”

  De hele passage vind ik zeer toepasselijk op jouw verhaal, dus ik zal in de toekomst vast nog wel eens aan je denken. En God zal dat zeker ook (in positieve zin).

  Ben benieuwd naar je antwoord op mijn vraag, maar voel je niet verplicht.

  Vriendelijke groeten,
  Werner Scheinhardt

  1. Beste Werner,

   Dank je voor je warme en betrokken reactie. Ik begrijp ook je opmerkingen over het onderscheid tussen de God van de bijbel en die van de katholieke kerk en je hebt helemaal gelijk. Ze zijn niet hetzelfde en er is ruimte genoeg om een ander pad te volgen dan de katholieke. In theorie. En al is het in de praktijk nog niet zover (als dat ooit al gaat komen, maar ik sluit niks uit), ik ben blij om te horen dat ik deze weg niet alleen ga.

   Hartelijke groet,

   Stefan

Wil je reageren? Dat kan hier.