Contact

De meeste tijd besteed ik aan het schrijven van romans. Daarnaast heb ik in het verleden ook andere diensten verleend, met veel plezier. Zoals:

 • Optreden voor publiek (in het verleden onder andere voor De Wintertuin en De Mus);
 • Columns (onder andere voor De Wester);
 • Eindredactie voor de website www.leesliter.nl;
 • Organisatie en begeleiding van literaire leeskringen en leesclubs (onder andere voor de Bibliotheek Lingewaard en de Personeelsvereniging van de Radboud Universiteit);
 • Presentatie en organisatie van literaire avonden onder de naam Radboud Reppen en Roeren;
 • Eindredactie van jubileumboeken of andere papieren uitgaven.

Heb je een interessante klus of opdracht voor me, neem dan gerust contact op.

Mail naar: info@stefanvandierendonck.nl.

4 reacties op “Contact”

 1. Bedankt voor je krachtig kwetsbare openheid waarmee je schrijft. Je woorden voelen als een aarzelende, fijngevoelige handreiking. Persoonlijk, maar, en dat vind ik zo fijn, juist ook verder reikend dan het persoonlijke, voorbij het houvast. Goede reis verder Stefan!

 2. Beste Stefan,

  Helaas heb ik geen klus of opdracht voor je, maar n.a.v. de uitzending van ‘De Nachtzoen’ gisteravond vroeg ik me af:

  Dat je de God van de RK kerk (en andere kerken) hebt verlaten kan ik me goed voorstellen, want wat jou is overkomen is niet niks. Maar waarom ben je daarna eigenlijk niet de God van de bijbel gaan volgen, zonder de ballast van alle toegevoegde menselijke en kerkelijke tradities?

  Je kent ongetwijfeld de discussie in Marcus 7:1-13. Het einde ervan geeft wel aan dat je heel wat meer begrip van die God kunt verwachten dan van religieuze instituties/leiders met (misplaatste) eerbied voor tradities, want Jezus zegt daar:

  “… en zo maakt u Gods Woord krachteloos door uw overlevering die u overgeleverd hebt; en veel van dergelijke dingen doet u.”

  De hele passage vind ik zeer toepasselijk op jouw verhaal, dus ik zal in de toekomst vast nog wel eens aan je denken. En God zal dat zeker ook (in positieve zin).

  Ben benieuwd naar je antwoord op mijn vraag, maar voel je niet verplicht.

  Vriendelijke groeten,
  Werner Scheinhardt

  1. Beste Werner,

   Dank je voor je warme en betrokken reactie. Ik begrijp ook je opmerkingen over het onderscheid tussen de God van de bijbel en die van de katholieke kerk en je hebt helemaal gelijk. Ze zijn niet hetzelfde en er is ruimte genoeg om een ander pad te volgen dan de katholieke. In theorie. En al is het in de praktijk nog niet zover (als dat ooit al gaat komen, maar ik sluit niks uit), ik ben blij om te horen dat ik deze weg niet alleen ga.

   Hartelijke groet,

   Stefan

Wil je reageren? Dat kan hier.